Egyptische keuken

EGYPTISCHE HONINGKOEKJES

1 pakje boter of brio margarine

1 pond (500 gram) bloem

½ ons (50 gram) gist

¼ litr (250 ml) lauwe melk

een beetje zout

 

VULLING

3 eetlepels boter of brio margarine

3 eetlepels bloem

1/8 (125ml) liter honing

2 eetlepels sesamzaad

1 pakje vanillesuiker

 

Het deeg: Smelt de boter in de pan. Kneed alle ingrediënten 5 min. goed door elkaar. Laat het deeg 3 uur rusten. (Als je er een koekjesbak middag van maakt, kun je het deeg het beste van tevoren klaarmaken).

Voor de vulling: Smelt de boter. Voeg bloem toe en blijf op het vuur net zo lang roeren tot het deegje lichtbruin is. Haal het van het vuur en roer de honing er door. Dan nog op het vuur 3 min. laten doorwarmen. De vanillesuiker en het sesamzaad er op het laatst doorroeren en het geheel op laten stijven door het af te laten koelen buiten de koelkast.

Als het deeg klaar is: Van het deeg, balletjes zo groot als een flinke walnoot draaien. Er een kuiltje in maken en daar de vulling zo groot als een knikker in doen. Het balletje dichtdrukken en in de hand plat slaan. Dit is een zorgvuldig werkje want de vulling moet in het deeg blijven.

De koekjes in een voorverwarmde oven (180graden) eerst 5 min. onderin en daarna 5 min. bovenin de oven bakken.

 

6 personen

 

Land : Egypte

Gerechtsoort : Egyptische koekjes

 

Bron: Nieuwe Nederlanders koken anders

 

Afb 4.

mm... (derde en vierde letter!)